ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ

 

ΣΤΕΛΛΑ ΝΕΣΤΟΡΑ
Απολυμάνσεις - Απεντομώσεις - Μυοκτονίες | Άνω Κώμη Κοζάνη


 

Η εταιρεία απολυμάνσεων, απεντομώσεων και μυοκτονιών ΣΤΕΛΛΑ ΝΕΣΤΟΡΑ, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μυοκτονίες άμεσα και αποτελεσματικά σε επαγγελματίες και ιδιώτες.

«Βήματα» για την αντιμετώπιση της παρουσίας των τρωκτικών:


Α. Επιθεώρηση της επιχείρησης και του περιβάλλοντος χώρου

Υπάρχουν αρκετά σημάδια που κάποιος πρέπει να ψάξει στην διάρκεια μιας αρχικής (αλλά και στις επόμενες) επιθεωρήσεις του χώρου: οι ζημιές στα προϊόντα, οι διαδρομές, οι τρύπες στο έδαφος στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων, τα σημάδια ροκανίσματος, τα περιττώματα, τους λεκέδες ούρων, τα ζωντανά ή νεκρά τρωκτικά, τους ήχους τρωκτικών και την χαρακτηριστική μυρωδιά των τρωκτικών. Μια καλή επιθεώρηση θα μας δώσει μια καλύτερη ιδέα της τάξης μεγέθους του πληθυσμού και των διαδρομών που συνηθίζουν τα τρωκτικά. Δεδομένου ότι ο στόχος είναι η μείωση του πληθυσμού, οι δολωματικοί σταθμοί και οι παγίδες σύλληψης πρέπει να τοποθετηθούν στα κατάλληλα σημεία τα οποία μπορεί αν καθοριστούν με επιτυχία μετά από μία καλή επιθεώρηση.


Β. Υγιεινή των χώρων
Ένας μεγάλος πληθυσμός των τρωκτικών για να αναπτυχθεί, πρέπει να βρίσκει εύκολα τροφή και νερό. Είναι γεγονός ότι με την εξάλειψη ή τη μείωση των παραγόντων που διευκολύνουν την διαβίωσή τους, αυτόματα μειώνεται και ο πληθυσμός τους. Αυτός είναι και ο κύριος κανόνας πάνω στον οποίο στηρίζεται και η ολοκληρωμένη διαχείριση παρασίτων.


Γ. Μόνωση των κτιριακών εγκαταστάσεων
Ένας άλλος σημαντικός τρόπος για να ελέγξουμε τον πληθυσμό των τρωκτικών είναι αν αποκλείσουμε την είσοδό τους στα κτίρια αφού ελέγξουμε καταρχήν τον πληθυσμό που ήδη μπορεί να υπάρχει μέσα. Αν και η μόνωση δεν είναι πάντα εφικτή, είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες μιας επιτυχημένης καταπολέμησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί αν γίνει με ελάχιστη προσπάθεια. Τα ανοίγματα που μπορεί να μείνουν είναι στα 5 χιλ. για τα ποντίκια και στα 10 χιλ. για τους αρουραίους. Ακόμα και αφού γίνει αυτό, τα τρωκτικά μπορούν να γλιστρήσουν μέσω των ανοικτών πορτών και των παραθύρων, να εισέλθουν μέσω των αποχετεύσεων (απαραίτητη η χρήση σχάρας) ή υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ειδικά στην περίπτωση των ποντικιών μεταφέρονται στο εσωτερικό με συσκευασμένα εμπορεύματα.


Δ. Δραστική μείωση του πληθυσμού

Για να μειώσουμε γρήγορα τον πληθυσμό τρωκτικών, εγκαθιστούμε δολωματικούς σταθμούς και παγίδες σύλληψης. Σε μερικούς χώρους (παραγωγής και αποθήκευσης τροφίμων), χρήση των τοξικών δολωμάτων δεν είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία. Συνήθως επιλέγουμε ένα συνδυασμό παγίδων και δολωμάτων. Παράλληλα αμέσως μετά την τοποθέτηση προχωράμε στην δημιουργία σχεδίου (κάτοψης) της επιχείρησης όπου θα φαίνονται οι δολωματικοί σταθμοί και οι παγίδες, κατά θέση και αριθμημένοι.

 

 


Επικοινωνήστε μαζί μας και θα ανταποκριθούμε άμεσα σε κάθε σας ανάγκη.